een gezond dieet blog
TRANSFORMATIONAL CUPPING

TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformational Cupping® is in 2018 ontwikkeld door een combinatie van specialisaties, zoals fysiotherapie, manuele therapie, orthomoleculaire wetenschap, voeding als medicijn, natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde. Hier komt het werken met energie en vaak ook een psychologisch aspect bij kijken. Dit maakt deze manier van behandelen zo uniek!

Onze blogs

Een gezond dieet

De cursus Transformational Cupping


Transformational Cupping behaalt het beste resultaat.
Hoe kan dit nu eigenlijk?
Waarom als personen zelf een cup pakken en zichzelf gaan cuppen, behalen zij niet deze resultaten?

Transformational Cupping heeft een geheel nieuwe kijk op voeding en het menselijk lichaam ontwikkeld. Tijdens de cursus leren de (aankomende) therapeuten op een nieuwe manier te werken aan heling van het lichaam. Dit vraagt ook op een nieuwe manier te kijken naar het ontwikkelen van een meer bewuste maatschappij. Bij de opleiding wordt er dus geleerd om ieder persoon op maat te begeleiden. Ieder lichaam is anders! Er wordt gekeken vanuit diverse invalshoeken zoals vanuit de orthomoleculaire geneeskunde, natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde. Ook wordt detoxen, voeding als medicijn en psychologie besproken en dit alles op een therapeutische en holistische wijze 2.0.
Dat is waarom Transformational Cupping wereldwijd de beste resultaten behaalt op het gebied van een gezond lichaam creëren.

——–

Ik ben momenteel in Engeland en ik heb een kleine gewoonte om de televisie aan te zetten (terwijl ik thuis niet eens een tv heb). Ik ben altijd nieuwsgierigheid wat in het buitenland op de TV is. Wat houdt mensen bezig? Ik stop op een programma wat een soort combinatie lijkt van het nieuws, rtl boulevard en koffietijd. Gezellig met bekende UK’ers met serieuze onderwerpen, maar toch ook een hoop humor erin.

Ook gaan ze koken met een vrouwelijke chef type alla Sandra Ysbrandy van omroep MAX.
Ze gingen maken “An Amaaaaaaazingly healthy dish FULL of amazing nutrition!” Wauw!

Uhum (lol): With: corn from a can, tuna from a can and beans from a can.
“It really is incredibly healthy!” Werd nogmaals gezegd.
Dus dit kwam op een van de grootste zenders…… PRIME TIME!
En mensen geloven het! Alles uit blik! Oja..! en er gingen nog wat eieren bij en wat tomaten en nog wat bloem en dat ging dan gemixed als een soort burger de pan in.
Hoppa! VOL GOEDE NUTRIËNTEN! Goed voor onze Engelse medemens. Ze kunnen beter zeggen: vol heerlijke E-nummers, chemicaliën, parasiet voeders, gluten en zware metalen. Dode voeding zoals wij dat noemen.

Kijk…. wat me verdrietig maakt; dat te pas en te onpas geroepen wordt “DIT IS GEZOND”, “VAN DIT ETEN VAL JE GEGARANDEERD AF”

“Voor IEDEREEN is DIT dieet gezond”
Zelfs onze Richard de Leth scheert hierbij helaas vaak wel alle lichamen over een kam met het Oersterk verhaal. Alleen maar dat is gezond! En hoezeer ik het ook vaak met hem eens ben, het klopt niet altijd.
Ieder lichaam is uniek!

De ene zegt: “ik wordt nooit dik” en eet elke dag croissants en ijs en drinkt chocomelk en die wordt niet dik. De ander zegt standaard overal dik van te worden en die kijkt alleen maar naar een ijsje en het zit er al aan.

Ik zeg zelf ook niet dat iedereen vegan moet of zelfs KAN worden.
Voor jou is misschien een tomaat gezond, maar voor je beste vriendin helemaal niet. En misschien ga je er in bepaalde maanden van het jaar goed op maar bij een beetje teveel of bij andere maanden krijgt je lichaam er ontstekingsklachten van.

Ons lichaam is ZO bijzonder! And what we put in DO MATTER!

Ga alsjeblieft als therapeut niet zeggen dat iedereen bijvoorbeeld intermittent fasting moet doen of dat Keto goed is voor iedereen. Want dit is het gewoon niet. Behandel ieder lichaam als nieuw project en ga samen puzzelen wat goed is voor dat lichaam.

 • Is het 1 maaltijd per dag of 3 of 8?
 • Eet je uit nutriënten tekort? Of gaven je ouders je vroeger liefde met voeding en doe jij dit nu ook als beloning voor jezelf?
 • Eet je uit gewoonte? Of om jezelf te verdoven?
 • Heb je trek in zoet, zuur, zout, bitter of scherp?
 • Eet je overdag of misschien wel alleen ‘s avonds?
 • Zijn er bepaalde verslavingen?
 • Hoever ben je verstoord door E-nummers en chemicaliën?
 • Hoeveel metalen zitten er nog in jouw lichaam?
 • Hoeveel proteïne heeft jouw lichaam nodig?
 • Eet je met de seizoenen mee?
 • Of moet je misschien wel gescheiden eten? Bijvoorbeeld eerst je sperzieboontjes en pas een paar minuten daarna je aardappeltjes?
 • Welke intoleranties heb je op dat moment?
 • Ben je gevoelig voor bepaalde toevoegingen?
 • Hoe staat het met de Omega3 in je lichaam?
 • En vooral…… Waar vraagt jouw lichaam om en ga zoeken wat dit dan is… zijn het bepaalde voedingstoffen hierin? Is het verdoving? Is het verslaving?

Ik geef ook inderdaad voorbeelden van voeding op mijn social media, maar blijf altijd bij je intuïtie. Ga jij rillen van een groene smoothie? Please neem het dan niet.

En dat vooral die dingen op TV aangeraden worden uit blik, of zuivel of gemodificeerde meuk als gezonde voeding!
Het is tijd om wakker te worden en het heft in eigen hand te nemen.

Wil jij vrolijker worden? Blijer wakker worden met meer energie? Geen pijntjes meer in je lichaam? Geen stress of boosheid meer ervaren? Afkomen van je lichamelijke klachten. Afkomen van vocht vasthouden, zwellingen, vermoeidheid of lamlendigheid. Dan is het nu tijd om iets aan je voeding te gaan doen en te gaan luisteren naar je lichaam.

Eet meer rechtstreeks uit de natuur, zonder chemicaliën, conserveermiddelen, e-nummers, kleur-, geur-, en smaakstoffen.
Want dat is WEL gezonder. En blijf daarnaast vooral bij je eigen intuïtie.

Tekenen dat je je voeding onder de loep mag nemen:
– een after dinner dip
– moodswings
– emotioneel niet stabiel
– niet happy
– cravings houden
– onbedwingbare trek
– niet helder na kunnen denken
– hormonale verstoringen
– onverklaarbare pijntjes in je lichaam
– onrustige huid
– ziektes, ongemakken, kwalen en klachten

Transformational Cupping® gaat niet alleen maar over Cupping.
Het is een beweging die gezondheid wil verspreiden over de hele wereld en lichamen vrij wil maken van ophopingen van afvalstoffen.

ZOEK JE EEN THERAPEUT?

Onze therapeuten staan op de Practicioners pagina op de website.

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen specialisaties dus leg vooral je wensen voor en kijk of hij of zij aan jouw vraag voldoet.


ONZE THERAPEUTEN

THERAPEUT WORDEN?

Wil jij ook Transformational Cupping therapeut worden en jezelf en anderen helpen aan een vrijer en gezonder lichaam? Dat kan!


Word THERAPEUT

Heb je naar aanleiding van dit blog: een gezond dieet nog vragen, stuur ons een mailtje en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

ZOEK JE EEN THERAPEUT?

Onze therapeuten staan op de therapeutenpagina op de website.

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen specialisaties dus leg vooral je wensen voor en kijk of hij of zij aan jouw vraag voldoet.

THERAPEUT WORDEN?

Wil jij ook Transformational Cupping therapeut worden? En jezelf en anderen helpen aan een vrijer en gezonder lichaam? Dat kan!

Leuk als je DIT blog deelt

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen, 

stuur ons een mailtje en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.