ervaring transformational cupping
TRANSFORMATIONAL CUPPING

TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformational Cupping® is in 2018 ontwikkeld door een combinatie van specialisaties, zoals fysiotherapie, manuele therapie, orthomoleculaire wetenschap, voeding als medicijn, natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde. Hier komt het werken met energie en vaak ook een psychologisch aspect bij kijken. Dit maakt deze manier van behandelen zo uniek!

Onze blogs

Ervaring Transformational Cupping – Deel 4

Transformational cupping kan je leven veranderen. Echt waar. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Doe dat maar naar aanleiding van deze success stories. Niet alleen onze Transformational Cupping opleidingen, maar ook tijdens de behandelingen van onze therapeuten worden er fantastische resultaten geboekt. Vandaag delen wij er een aantal met jou.

Ervaring met transformational cupping bij herstel na chemo

Als je mij een beetje kent, of al een tijdje volgt, dan weet je dat ik super enthousiast ben over Transformational Cupping. En dat komt in eerste instantie door mijn eigen ervaring, en inmiddels ook door alle mooie ervaringen in mijn praktijk.

Inmiddels zo’n 9 jaar geleden was ik in de veronderstelling super gezond bezig te zijn en ik voelde me ook enorm fit. Totdat ik een knobbeltje in mijn borst ontdekte en ik binnen een paar weken van superfit naar ernstig ziek ging.

Vanwege mijn leeftijd en de aard van de ziekte, wilden de artsen geen risico’s nemen en kreeg ik simpel gezegd van alle behandelingen ‘voor de zekerheid nog een beetje extra’.

Met name de bestralingen hebben ervoor gezorgd dat mijn ribben altijd pijnlijk zijn gebleven. Het weefsel tussen mijn ribben stug aanvoelde en er een pijnpunt was waardoor ik niet langer dan 5 minuten zonder steun rechtop kon zitten.

Met een grote zak pijnstillers ging ik naar huis, want ‘niks aan te doen en je bent nu wel weer gezond’.

Yoga en fysiotherapie hebben me enorm geholpen om weer wat beweeglijkheid in mijn ribben en rug te krijgen. De pijn is nooit weggegaan.

Totdat daar Transformational Cupping was. De eerste behandeling gaf zoveel ontspanning en ruimte in mijn rug. Ik sta er eigenlijk nog steeds van te kijken hoe ik in de jaren daarvoor gewend bent geraakt aan alle spanning en pijn. Na die behandeling heb ik zelfs een aantal weken geen pijn gehad. Die pijn keerde langzaam terug, maar wel minder dan voorheen… dus ik ging nog een keer! En weer werd de pijn minder.

En nu, met af en toe een onderhoudsbehandeling, is de pijn zo goed als weg!

Dus hierbij dan ook een diepe buiging van dankbaarheid naar Transformational Cupping voor deze super effectieve techniek.

En nogmaals, een echte aanrader dus! Want de behandelingen geven je ruimte op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

– Lonneke Aerts (Eindhoven)

Ervaring Transformational Cupping: ‘van niet meer kunnen lopen naar pijnvrij’

Mijn man is inmiddels 2x geopereerd aan een hernia, maar zelfs na de operatie was de pijn ondraaglijk. Hij kon maximaal 15 minuten staan of lopen en dan moest hij al weer gaan zitten van de pijn.

Al snel krijg je Oxicodonx voorgeschreven door de huisarts en in het begin werkte dit tegen de pijn. Maar op ten duur merk je dat dit steeds korter zijn werk doet en je steeds meer moet gaan innemen voor het gewenste resultaat.

Op zijn max slikte hij dagelijks 13 pillen tegen de pijn… En zelfs die pillen konden de pijn niet eens meer verminderen. Maar inmiddels was zijn lichaam eraan verslaafd. Om de 2 uur moest hij een pil nemen, anders kreeg hij zware afkick verschijnselen. Slapen was een drama door de oxicodonx. Mijn man wilde zo niet meer leven met de belemmeringen van zijn rug en de zware verslaving van de oxicodonx.

We zijn toen begonnen met het cuppen van zijn rug met de Transformational Cupping methode, die eerste nacht kon hij gelijk een gehele nacht doorslapen. Dit was in 2 jaar al niet meer gebeurd! Geloof me, daar ben je dan al zo dankbaar voor.

We zijn de transformational cupping behandelingen vaker gaan herhalen en stappen gezet met het afbouwen van de oxicodonx. Hij merkte steeds minder pijn na het cuppen en dat terwijl de oxicodonx werd afgebouwd . Vanuit het ziekenhuis is gebleken dat hij te veel littekenweefsel aanmaakt op de plek van de operatie, dit weefsel is zo hard dat het op bot lijkt.

Daar kan je voor de rest niks aan veranderen, maar doormiddel van de plek te blijven cuppen houden we het soepel en zacht waardoor het minder pijnlijk aanvoelt. Inmiddels is mijn man pijnvrij en helemaal van de oxicodonx af. Hij kan weer hele stukken lopen en geeft zelfs weer personal training aan klanten.

– Priscilla – The Cup Factory Rotterdam

Ervaring Transformational Cupping bij depressie en endometriose

Wat een transformatie sinds de Transformational Cupping opleiding. Ik liep de opleiding in met een blikje “Golden Power Energy Drink”.

Ik had dagelijks hoofdpijn, was altijd vermoeid en tijdens mijn ongesteldheid verging ik van de pijn van de endometriose. Ik slikte dagelijks pijnstillers en al maanden kon ik niet werken. Van deze status, ging ik naar dagelijks bleekselderijsap drinken, fulltime zwaar werk doen en worden overvallen door je menstruatie omdat je dit niet voelde aankomen.

Sinds ik de transformational cupping behandeling ben gaan doen is mijn menstruatie heel mooi stabiel en ben ik hoofdpijnvrij EN gebruik geen pijnstillers meer. Mijn gynaecoloog (hoofdonderzoeker endometriose studie) gelooft zijn ogen niet, elke controle weer!

Na contact met lotgenoten blijk ik een van de ENIGEN te zijn met zo’n enorme cyste (die overigens gelukkig niet meer groeit!) én die NERGENS last meer van heeft.

Daarnaast had ik ook klachten in mijn knie. Hieraan had ik “blijvend letsel” volgens dokteren. Mijn “blijvend letsel” is ook dusdanig ineens foetsie verdwenen na de Transformational Cupping opleiding. Het was dus blijkbaar toch niet zo kapot als ze op de röntgenfoto zagen!? En hoe gaat het met mijn depressie? Deze is volledig verdwenen, ik heb geen last meer en sta weer positief in het leven.

Ik kan me geen moment in mijn hele leven herinneren waarop ik heb gedacht dat ik gelukkig was tot nu. Een heel nieuw gevoel, ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Ik ben oprecht nu blij met mijn leven, voor de eerste keer in mijn leven. En dit komt allemaal door de Transformational Cupping opleiding. Ik heb het al vaker gezegd, ik ben Kim elke dag ZO onbeschrijfelijk dankbaar. Dank God op mijn blote knieën dat dit mijn pad gekruist heeft. Transformational Cupping is het beste wat me ooit overkomen is. Linksom, rechtsom bovenom of onderom.

P.S. Had ik al vertelt dat ik een andere baan heb? Eentje waarmee ik kinderen écht kan helpen? De meest kwetsbare kinderen van onze maatschappij? Dat ik hun voeding aanpas met de kennis welke ik door Transformational Cupping heb opgedaan?

KIM. FOREVER GRATEFUL. LOVE YOU.

– Gwendoline Fraters – Cuppingqueen Maastricht

ZOEK JE EEN THERAPEUT?

Onze therapeuten staan op de Facilitatorspagina op de website.

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen specialisaties dus leg vooral je wensen voor en kijk of hij of zij aan jouw vraag voldoet.

THERAPEUT WORDEN?

Wil jij ook Transformational Cupping therapeut worden? En jezelf en anderen helpen aan een vrijer en gezonder lichaam? Dat kan!

Leuk als je DIT blog deelt

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen, 

stuur ons een mailtje en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.