ervaring transformational cupping
TRANSFORMATIONAL CUPPING

TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformational Cupping® is in 2018 ontwikkeld door een combinatie van specialisaties, zoals fysiotherapie, manuele therapie, orthomoleculaire wetenschap, voeding als medicijn, natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde. Hier komt het werken met energie en vaak ook een psychologisch aspect bij kijken. Dit maakt deze manier van behandelen zo uniek!

Onze blogs

Ervaring Transformational Cupping – Deel 5

Transformational cupping kan je leven veranderen. Echt waar. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Doe dat maar naar aanleiding van deze success stories. Niet alleen onze Transformational Cupping opleidingen, maar ook tijdens de behandelingen van onze therapeuten worden er fantastische resultaten geboekt. Vandaag delen wij er een aantal met jou.

Ervaring met transformational cupping bij opgekropte emoties

Mijn succesverhaal met Transformational Cupping voor mij is dat ik, door zelf gecupt te worden door Charissa, het laatste zetje heb gekregen om te beter alles te kunnen verwerken en weer te kunnen voelen.

Na een bewogen jeugd, met onder andere het verlies van mijn vader en het verliezen van mijn gezondheid toen ik 14 was, ben ik bij heel wat hulpverleners geweest. Mijn moeder zei wel eens: “Je bent kil en koud!” Maar wanneer er een zielige film aan stond op tv, dan huilde ik.

Niemand leek mij te kunnen helpen, en praten over wat ik had meegemaakt, dat kon ik als de beste, dus daar lag het niet aan. Ik probeerde hypnosetherapie en al snel was duidelijk dat ik een “knopje” had wat aan en uit kon. Maar meestal zette ik het uit zodat ik niet hoefde te voelen.

Toen ik in 2019 een miskraam heb gehad, lukte het mij niet meer om te leven zoals ik deed. De “vrolijke geduldige ik” was helemaal weg… De rek was uit het elastiek. Toch kon ik niet bij mijn verdriet komen en huilen kon ik ook niet meer.

Tijdens de cupping opleiding werd ik gecupt door de trainers en werd er een laagje verwijderd. Mijn eerste tranen sinds jaren! Hierna zijn we flink gaan cuppen en werd ik ziek. 8 weken lang ben ik verkouden geweest met pijn in mijn schouders. Na de laatste keer cuppen van mijn buik, ontstond er een bubbel om mij heen. Het voelde alsof ik alleen op de wereld was. De woede raasde door mijn lijf, maar ik kon het niet uiten of begrijpen. Waarom? Ik werk zo hard aan mezelf. Waarom voel ik me nu weer zo?

Mijn menstruatie bleef 12 dagen uit. Uiteindelijk werd ik ongesteld op de dag dat ik mijn miskraam had in 2019. Onder de douche kwam ineens mijn pijn los… De herinneringen. De laatste druppel van niet meer kunnen voelen. Ik brak en heb vreselijk gehuild en herleefde mijn pijn.

Dat was moment dat iedereen mij, alleen met een peuter, naar het ziekenhuis liet gaan terwijl ik het kindje in mijn buik verloor. Niemand van mijn naasten, zelfs mijn man en moeder konden mij toen niet op nummer 1 zetten. Zo alleen en machteloos voelde ik me toen. Maar alles had ik verdrongen en vergeten!

En nu ben ik het kwijt en is er weer lucht!

Dit is voor nu het grootste persoonlijke succesverhaal van mij en natuurlijk met behulp van Charissa, want zij is mijn cupping therapeut. Voor mij is het cuppen alsof het zo had moeten zijn. Alsof het op mijn pad moest komen. Zodat mijn lijf aangezet kon worden om weer te herinneren en te voelen. En vooral te verwerken.

– Gaby Kuijf – Cupping Nomands (Beverwijk)

Ervaring Transformational Cupping behandeling bij een whiplash en een beschadigd schouderkapsel

Ik heb bijna 4 jaar geleden een ski ongeluk gehad, waarbij ik een whiplash en (wat ze toen zeiden) een kapot schouderkapsel heb opgelopen. Daarna naar verschillende fysiotherapeuten geweest, maar het probleem van mijn schouder is nooit opgelost. Totdat ik bij Laureen terecht kwam.

Ondanks de pijnlijke behandeling, voelde ik dat er meer ruimte ontstond in m’n arm en oksel. Na een behandeling van een uur krijg ik mijn arm weer helemaal omhoog. Met een big smile kwam ik de behandeling uit! 1,5 week later heb ik nog een laatste behandeling gehad om de verklevingen in m’n arm los te maken. Daarbij merkte ik gelijk dat m’n doorbloeding enorm was verbeterd, de blauwe plekken waren namelijk een stuk minder heftig en het herstel duurde eigenlijk het herstel nog maar 1 dag.

Ik ben zo blij met het eindresultaat, eindelijk kan ik weer zonder beperkingen sporten. En tijdens de behandeling heb ik enorme fijne gesprekken gehad, dus ik kan transformational cupping echt aan iedereen aanraden!

Mijn therapeut was Laureen van Lunen van Cuppingnijmegen

Ervaring Transformational Cupping bij nekklachten en veel hoofdpijn

Mijn cliënt kwam bij mij met heel veel pijn in haar nek en hoofd. Tijdens de eerste behandeling heb ik haar hoofd en gezicht met Transformational Cupping behandeld. Dit wilde ze graag als eerste en waar vraag naar is….. klant is koning.

Bij de tweede behandeling ben ik met de buffalo hump (een bult in de nek) begonnen. Hier zat de grootste angel voor mij om aan te werken. Tijdens de cupping behandeling liepen de cups ook vol met afvalstoffen. Maar van binnen gebeurde ook heel veel. Na afloop kon ze gelijk haar nek weer beter bewegen.

Na 2 dagen kreeg ik een berichtje dat ze veel minder last had van haar nek had en geen hoofdpijn meer heeft gehad. Ik heb haar uitgelegd door welke houdingen deze klachten kunnen ontstaan. Ze gaat hierop letten, want we willen het liefste dat de oorzaak ook wordt aangepast en het resultaat blijvend is.

– Walentina – Senza Voetreflex (Lelystad)

ZOEK JE EEN THERAPEUT?

Onze therapeuten staan op de Facilitatorspagina op de website.

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen specialisaties dus leg vooral je wensen voor en kijk of hij of zij aan jouw vraag voldoet.

THERAPEUT WORDEN?

Wil jij ook Transformational Cupping therapeut worden? En jezelf en anderen helpen aan een vrijer en gezonder lichaam? Dat kan!

Leuk als je DIT blog deelt

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen, 

stuur ons een mailtje en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.