blog_transformational_cupping_6
TRANSFORMATIONAL CUPPING

TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformational Cupping® is in 2018 ontwikkeld door een combinatie van specialisaties, zoals fysiotherapie, manuele therapie, orthomoleculaire wetenschap, voeding als medicijn, natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde. Hier komt het werken met energie en vaak ook een psychologisch aspect bij kijken. Dit maakt deze manier van behandelen zo uniek!

Onze blogs

Ervaring Transformational Cupping – Deel 5

Transformational cupping kan je leven veranderen. Echt waar. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Doe dat maar naar aanleiding van deze success stories. Niet alleen onze Transformational Cupping opleidingen, maar ook tijdens de behandelingen van onze therapeuten worden er fantastische resultaten geboekt. Vandaag delen wij er een aantal met jou.

Ervaring met transformational cupping bij onvruchtbaarheid

Op 30 juli kreeg ik deze vraag gesteld:

“Kan Transformational Cupping ook helpen bij zwanger worden?”

Jazeker! Het losmaken en opruimen van verklevingen in de buik zorgt voor een betere doorbloeding en doorstroming. Dit is van groot belang als je de wens hebt om een kindje te krijgen. In het geval van deze cliënt lag het nog net even iets anders. Er was namelijk best wat druk. Deze lieve dame zat in een fertiliteitstraject en zou nog 1 keer een terugplaatsing hebben. Dat zou 2 weken later zijn.

Dat hield in dat ze heel snel moest komen voor een behandeling. Het lichaam heeft namelijk de tijd nodig om de afvalstoffen en verklevingen die worden losgemaakt door het masseren en het cuppen op te ruimen. Het ene lichaam heeft daar wat langer de tijd voor nodig dan het andere. Ik behandelde haar begin augustus.

Half augustus zou de laatste terugplaatsing plaatsvinden. Een spannend moment… Zeker in de dagen en weken daarna. Op 20 september kreeg ik onverwachts een heel fijn bericht! Een foto van een echo. Yes…. De cliënt was zwanger!

Ik ben zo blij voor haar en dankbaar dat ik daar, naar mijn gevoel, een steentje aan bij mocht dragen. De afgelopen dagen kwam ze een aantal keren in mijn gedachten voorbij, ik was benieuwd hoe het met haar gaat. Het gaat fantastisch! Ze is inmiddels 16 weken zwanger, zit lekker in haar vel en heeft nergens last van!

Ik hoop dat ik hiermee vrouwen kan inspireren. Transformational Cupping is de beste detox voor je lichaam. Het kan ingezet worden bij zo immens veel klachten en aandoeningen.

– Anne Wiercx Cupping (‘t Gooi)

Ervaring Transformational Cupping behandeling voor algehele gezondheid

In mei kwam ik de eerste keer bij Jessica van “puuraanzee” voor mijn schouder.

Door verschillende vragen te stellen wist Jessica dat er meer gedaan moest worden dan alleen een schouder. De eerste keer cupte ze mijn hals , er kwam heel veel los, vooral heel veel pijn en verdriet. Met een totaal ander gevoel liep ik na de behandeling weer naar buiten. Met heel veel spanning, onrust en stress ging ik naar de behandeling toe en met zo een bijzonder vrij, los en ontspannen gevoel liep ik weer de deur uit. Toen wist ik nog niet dat er nog zoveel moois zou volgen en wat voor moois het nog meer mij zou gaan brengen.

Eind juli had ik weer een afspraak voor de volgende Transformational Cupping behandeling. Ik heb hiervoor een 3-daagse detox kuur gedaan. Iedere dag appte Jessica naar me met de vraag hoe het met me ging en hoe ik me voelde. Met deze behandeling waren mijn benen aan de beurt. Mijn kuiten en bovenbenen zaten vol spanning, de blauwe plekken waren binnen zeer korte tijd zichtbaar. Mijn kuiten die zo strak stonden voelde al snel beter aan, ik voelde veel meer ruimte. Door de detox, de Transformational Cupping sessie en de fijne ondersteuning van Jessica begon het grote transformatie proces pas echt. Ik voelde mezelf zoveel beter en ik voelde alles in mijn lichaam doorstromen.

In oktober ging ik weer naar Jessica. Ik heb mijn spiraal laten verwijderen en graag wilde ik mijn buik verlossen van de trauma’s die het had opgelopen. Toch hebben we deze behandeling de aandacht aan mijn hals en borst gegeven. Ik liet het over me heen komen, de cup zoog zich helemaal vacuüm vast. Ik kon wel huilen van ellende. Centimeter voor centimeter heeft Jessica het met alle nauwkeurigheid aangepakt. Dit was heel duidelijk nodig.

Terug op de fiets naar huis kon ik alleen nog maar huilen, er leek wat te zijn open gezet. Een soort poort naar zelfliefde. Ik voelde de drang om echt aan mezelf te gaan werken en vooral te gaan durven mijn grenzen aan te geven. Iedere keer vertelde Jessica me dit al, maar na de cupping behandeling leek ik de wereld nu volledig aan te kunnen!

Jessica appte mij de dag erna om te vragen hoe het met me gaat. Ik was compleet ingestort! Ze zei dat ze dit wel verwachtte. Nu was het mijn tijd om alles te gaan verwerken. En die tijd is er nu, de ruimte en de rust in mijn lijf. Mijn lichaam is sinds afgelopen mei volledig door Jessica gecupt, mijn lichaam stroomt, mijn energie is 100% verbeterd, ik leer omgaan met mijn kwetsbaarheid en met mijn grenzen.

Jessica heeft iedere behandeling met alle aandacht en liefde, voor en nazorg mij laten inzien wat belangrijk is. En dat ik het zelf moet doen. Ik ben Jessica ontzettend dankbaar voor haar zorg, haar Transformational Cupping behandelingen en wat het voor mij in werking heeft gezet. Mijn lichaam heeft iedere blokkade laten zien, Jessica liet me zien wat het betekende en ik ben gaan inzien waar ik mezelf de liefde mocht gaan geven. Wauw!

– Jessica Dos Santos, Puur aan Zee – Den Helde 

Ervaring Transformational Cupping behandeling bij een whiplash en een beschadigd schouderkapsel

Ik heb bijna 4 jaar geleden een ski ongeluk gehad, waarbij ik een whiplash en (wat ze toen zeiden) een kapot schouderkapsel heb opgelopen. Daarna naar verschillende fysiotherapeuten geweest, maar het probleem van mijn schouder is nooit opgelost. Totdat ik bij Laureen terecht kwam.

Ondanks de pijnlijke behandeling, voelde ik dat er meer ruimte ontstond in m’n arm en oksel. Na een behandeling van een uur krijg ik mijn arm weer helemaal omhoog. Met een big smile kwam ik de behandeling uit! 1,5 week later heb ik nog een laatste behandeling gehad om de verklevingen in m’n arm los te maken. Daarbij merkte ik gelijk dat m’n doorbloeding enorm was verbeterd, de blauwe plekken waren namelijk een stuk minder heftig en het herstel duurde eigenlijk nog maar 1 dag.

Ik ben zo blij met het eindresultaat, eindelijk kan ik weer zonder beperkingen sporten. En tijdens de behandeling heb ik enorme fijne gesprekken gehad, dus ik kan transformational cupping echt aan iedereen aanraden!

Mijn therapeut was Laureen van Lunen van Cuppingnijmegen

Ervaring Transformational Cupping bij nekklachten en veel hoofdpijn

Mijn cliënt kwam bij mij met heel veel pijn in haar nek en hoofd. Tijdens de eerste behandeling heb ik haar hoofd en gezicht met Transformational Cupping behandeld. Dit wilde ze graag als eerste en waar vraag naar is….. klant is koning.

Bij de tweede behandeling ben ik met de buffalo hump (een bult in de nek) begonnen. Hier zat de grootste angel voor mij om aan te werken. Tijdens de cupping behandeling liepen de cups ook vol met afvalstoffen. Maar van binnen gebeurde ook heel veel. Na afloop kon ze gelijk haar nek weer beter bewegen.

Na 2 dagen kreeg ik een berichtje dat ze veel minder last had van haar nek had en geen hoofdpijn meer heeft gehad. Ik heb haar uitgelegd door welke houdingen deze klachten kunnen ontstaan. Ze gaat hierop letten, want we willen het liefste dat de oorzaak ook wordt aangepast en het resultaat blijvend is.

– Walentina – Senza Voetreflex (Lelystad)

ZOEK JE EEN THERAPEUT?

Onze therapeuten staan op de facilitatorspagina op de website.

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen specialisaties dus leg vooral je wensen voor en kijk of hij of zij aan jouw vraag voldoet.

THERAPEUT WORDEN?

Wil jij ook Transformational Cupping therapeut worden? En jezelf en anderen helpen aan een vrijer en gezonder lichaam? Dat kan!

Leuk als je DIT blog deelt

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen, 

stuur ons een mailtje en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.