ervaring transformational cupping blog
TRANSFORMATIONAL CUPPING

TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformational Cupping® is in 2018 ontwikkeld door een combinatie van specialisaties, zoals fysiotherapie, manuele therapie, orthomoleculaire wetenschap, voeding als medicijn, natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde. Hier komt het werken met energie en vaak ook een psychologisch aspect bij kijken. Dit maakt deze manier van behandelen zo uniek!

Onze blogs

Ervaring Transformational Cupping – Deel 1

Transformational cupping kan je leven veranderen. Echt waar. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Doe dat maar naar aanleiding van deze success stories. Niet alleen onze Transformational Cupping opleidingen, maar ook tijdens de behandelingen van onze therapeuten worden er fantastische resultaten geboekt. Vandaag delen wij er een aantal met jou.

ERVARING Transformational Cupping bij het verwijderen van resten van oude fillers.

– Jessica Kappert

In 2020 heb ik de opleiding Transformational Cupping bij Kim gevolgd. Ik had er geen verwachtingen van en wist eigenlijk ook niet precies wat me te wachten stond. Ik werd uitgenodigd door een vriendin. Zij wilde deze Transformational Cupping opleiding doen ter uitbreiding van haar kliniek in Nederland en België. Op dag 3 van de opleiding leerden we hoe we de schenen, armen, hals en gezicht moesten cuppen.

Ik vroeg Kim of ze eens wilde kijken naar de oude (siliconen) fillers die ik in mijn gezicht heb zitten. Ik heb er zo’n spijt van! Op mijn wangen zitten twee bollen. Één aan elke kant. De dokter zei dat ik er nooit meer vanaf zou komen. Ik kijk nu al een aantal jaren tegen deze lelijke dingen aan en iedere keer als ik in de spiegel kijk, zie ik de mislukking.

Na een uitleg en zo’n 20 minuten oefenen is Kim bij mij komen zitten toen ik op de behandeltafel lag. Ze is denk ik zo’n 10 minuten bezig geweest. Mijn gezicht zag bont en blauw maar voelde het zachter worden. Na een dag of 10 zag ik het resultaat. En echt, die bollen waren helemaal weg! Ik ben zo dankbaar!

Deze behandeling zou voor mij duizenden euro’s waard zijn geweest! Ik was bang dat ik de rest van mijn leven met een verminkt gezicht zou lopen! Tegenwoordig heb ik mijn eigen praktijk in België en is het ook mijn missie om anderen te helpen af te komen van alles wat hun niet meer dient.

Ervaring Transformational Cupping bij trauma’s

– Dina Warlouk

Als kind zijnde was ik erg druk en zat ik vaak in dromenland. Mijn vader pakte me daarom wel eens stevig bij mijn bovenarm, om zo mijn aandacht te krijgen. Toen ik ouder werd merkte ik dat ik op die plek een trauma had zitten. Mijn ex-vriend pakte me daar namelijk ook vast. Op die plek voelde ik angst, voelde ik me heel klein worden, mijn hartslag ging omhoog en mijn ademhaling stopte.

“Wat had ik nu weer verkeerd gedaan?”

Ik leerde cupping kennen en onderging meerdere behandelingen. Op mijn benen, buik, billen en ook op mijn armen. Anderhalve maand later pakt mijn huidige partner mij bij mijn arm. En… er gebeurde niks! Geen gevoelens meer van angst. Geen gevoelens meer van toen ik klein was. Het deed me niks. Mijn arm voelde zacht en ik vond het zo bijzonder! Het leek of het geheugen uit de cellen was verdwenen.

Wat een vrijheid! Allemaal dankzij Transformational Cupping!

ERVARING Transformational Cupping bij Darmproblemen

– anoniem

In December 2021 volgde ik de Transformational Cupping opleiding bij Kim. Op dag 1 ging het over het ontstaan van ziekten, wat we eraan kunnen doen én hoe Cupping hierbij kan helpen. Het was een fijne groep en iedereen voelde zich gelijk thuis.

We hadden het over darmproblemen en ik vertelde dat ik al jaren problemen heb. Ik heb het idee dat mijn darmen mijn voeding niet opnemen. Daarnaast heb ik altijd een opgeblazen buik en heb ik ook nog eens veel last van winderigheid. Wat ik ook doe, niks lijkt te helpen!

Kim vertelde dat dit nu heel veel voorkomt. Onze lichamen zijn namelijk verkleefd! Zo ook onze darmen en het gebied daaromheen. Hoe kunnen onze darmen bewegen en de ontlasting voortduwen als ze helemaal vastgelijmd zitten? Op dag 2 van de cupping opleiding gingen we de buik cuppen. Die avond en nacht bleef ik maar naar het toilet gaan.

De volgende morgen durfde ik het direct tegen de groep te vertellen: “Jongens! Het lijkt wel of ik vannacht 5 kilo heb uitgepoept!”

Het bleef er maar uitkomen! Eindelijk konden, na jaren, mijn darmen weer hun werk doen. 2 weken na de opleiding heb ik Kim een appje gestuurd: Ik ben 6 KILO afgevallen!!!!!!!!

Echt iedereen kan Transformational Cupping gebruiken! Dit was slechts 1 van de 20 indrukwekkende verhalen van die morgen in onze groep. Wauw! Letterlijk en figuurlijk loslaten dat is wat het voor mij betekent. Ik voel me zo veel gezonder!

ZOEK JE EEN THERAPEUT?

Onze therapeuten staan op de therapeutenpagina op de website.

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen specialisaties dus leg vooral je wensen voor en kijk of hij of zij aan jouw vraag voldoet.

THERAPEUT WORDEN?

Wil jij ook Transformational Cupping therapeut worden? En jezelf en anderen helpen aan een vrijer en gezonder lichaam? Dat kan!

Leuk als je DIT blog deelt

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen, 

stuur ons een mailtje en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.