ervaring transformational cupping blog 2
TRANSFORMATIONAL CUPPING

TRANSFORMATIONAL CUPPING

Transformational Cupping® is in 2018 ontwikkeld door een combinatie van specialisaties, zoals fysiotherapie, manuele therapie, orthomoleculaire wetenschap, voeding als medicijn, natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde. Hier komt het werken met energie en vaak ook een psychologisch aspect bij kijken. Dit maakt deze manier van behandelen zo uniek!

Onze blogs

Ervaring Transformational Cupping – Deel 2

Transformational cupping kan je leven veranderen. Echt waar. Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Doe dat maar naar aanleiding van deze success stories. Niet alleen onze Transformational Cupping opleidingen, maar ook tijdens de behandelingen van onze therapeuten worden er fantastische resultaten geboekt. Vandaag delen wij er een aantal met jou.

ERVARING Transformational Cupping bij het verhelpen van hoofdpijn klachten

– Diana van Asselt 

Diana - Cupping voor en na
Al jaren liep ik met hoofdpijn klachten, die vooral in mijn voorhoofd en tussen mijn wenkbrauwen goed voelbaar waren. Heel vaak riep ik dat ik er Botox in zou laten spuiten, zodat mijn wenkbrauwen niet meer konden fronsen en de hoofdpijn weg zou blijven.

Dit dacht ik totdat we bij de 3e dag van de Transformational Cupping opleiding waren aangekomen en we ons gezicht mochten laten cuppen.
Winny kwam bij ons staan terwijl ik op de tafel lag. Zij gaf aan dat er heel veel spanning tussen mijn wenkbrauwen zat. Zij vroeg aan mij of zij haar vingers hier neer mocht leggen. Nadat ik toestemming had gegeven en zij haar vingers daar neer had gelegd, stroomden de tranen over mijn wangen. Hoe dit kwam kan ik niet uitleggen, maar het voelde als zo’n enorme opluchting.

Winny vroeg of zij mij mocht cuppen en begon zachtjes mijn hoofd te cuppen. Heerlijk was dit. Alle spanning vloeide zo van mijn hoofd af….
Dit alles is zo ontzettend goed te zien in de voor en na foto’s die er zijn gemaakt.
De opluchting en openheid straalt uit mijn ogen… Mijn hoofdpijnklachten zijn gewoon weg.

ERVARING Transformational Cupping bij het herstellen van een burn-out

Zoë van Assels – Apeldoorn

Een jaar geleden zat ik tegen een burn-out aan. Maar ik herkende de signalen die mijn lichaam, al heel lang, gaf nog niet. Ik ging naar de huisarts met een benauwd gevoel, ik kreeg een pufje en werd naar huis gestuurd.
Helaas heb ik te lang niet naar mijn lichaam geluisterd en kwam ik uiteindelijk in een burn-out. Ik zeg wel ‘helaas’, maar nu ik het opschrijf komt het besef heel hard binnen dat deze periode mij ook heel veel moois heeft gebracht. Ik ben hard gaan werken om ‘beter’ te worden, maar ik mocht juist leren om stil te staan.

Bij voetreflextherapie werd verteld dat ik te strak rond mijn middenrif ben en ik daardoor dus ga hyperventileren en dat dat het benauwde gevoel veroorzaakt. Dat pufje hielp natuurlijk ook helemaal niet… Maar dan blijft de vraag, hoe ontspan je je diafragma?

Toen kwam Transformational Cupping op mijn pad. Ook die therapeut vertelde mij dat ik rond mijn middenrif heel strak zat. Hoe toevallig!

Heel voorzichtig en met heel veel liefde en geduld is zij dat los gaan cuppen voor mij. Ook heeft ze mijn borst gecupt, zodat ik weer ruimte kreeg om mijn hart te laten spreken. Tijdens de behandeling voelde ik letterlijk hoe mijn longen zich weer konden vullen met zuurstof. Eenmaal thuis gekomen wilde ik gewoon nog niet naar binnen. Ik ben buiten blijven zitten en genoot van het ademen. We gebruiken het woord heel vaak, maar ik kan oprecht zeggen dat nu begrijp wat het woord ‘opgelucht’ betekend.

Na deze behandeling is mijn herstel in een stroomversnelling gekomen. Het voelde echt alsof ik nieuwe energie heb gekregen. Ineens voelde ik mij energieker, helderder, kwamen signalen beter door en kan ik nu even stilstaan en ademhalen, logisch nadenken, rust inbouwen en daarna door gaan.
Dit is voor mij de magie van Transformational Cupping.

ERVARING Transformational Cupping bij het afvoeren van vocht

– Walentina Senza – Lelystad

Walentina - Cupping voor en na
Deze dame had al op jonge leeftijd heel veel last van dat vocht vasthield in haar benen. Ze had al van alles geprobeerd en moest zelfs van haar dokter aan de plasmedicatie. De artsen bleven maar zoeken naar iets bij haar hart, maar dat mankeerde niks. Met een cupping behandeling en dagelijks een glas bleekselderij sap boekten wij al een waanzinnig resultaat. Ondertussen heeft ze 4 behandelingen bij mij gehad. Het mooiste nieuws wat ze mij vertelde dat ze eindelijk na 15 jaar weer enkellaarsjes kon dragen en maar liefst 5 kilo was afgevallen. Alleen door het weghalen van dat vocht dus. We zijn nu aan het afbouwen met haar cupping behandelingen, maar thuis drinkt ze nog trouw iedere dag haar bleekselderij sap.

ZOEK JE EEN THERAPEUT?

Onze therapeuten staan op de therapeutenpagina op de website.

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen specialisaties dus leg vooral je wensen voor en kijk of hij of zij aan jouw vraag voldoet.

THERAPEUT WORDEN?

Wil jij ook Transformational Cupping therapeut worden? En jezelf en anderen helpen aan een vrijer en gezonder lichaam? Dat kan!

Leuk als je DIT blog deelt

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen, 

stuur ons een mailtje en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.