wat is cupping blog
KIM CUPPING

KIM CUPPING

Kim heeft 5 jaar geleden Transformational Cupping® ontwikkeld door een combinatie van haar specialisaties, zoals fysiotherapie, manuele therapie, orthomoleculaire wetenschap, voeding als medicijn, natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde toe te passen bij haar behandelingen. Hier komt het werken met energie en vaak ook een psychologisch aspect bij kijken. Dit maakt deze manier van behandelen zo uniek!

Onze blogs

Wat is cupping?

Cupping kan worden gebruikt tijdens een behandeling of als een massage techniek. Het is iets wat je tegenwoordig steeds vaker terug hoort komen. Maar wat is cupping nu precies?

wat is cupping?

Cupping is een alternatieve behandelingsmethode waarbij er, door het gebruik van verhitte glazen of metalen bollen, een vacuüm wordt gecreëerd boven de huid van de cliënt. Dit effect kan ook worden gecreëerd door het gebruik van glazen cups met een pompje. Cupping massages worden al eeuwenlang gebruikt om de doorbloeding van het lichaam te stimuleren.

De geschiedenis van cupping

Cupping werd ruim 3.000 jaar geleden al gebruikt om schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen en de bloedsomloop de stimuleren. De techniek gaat terug naar de tijd van o.a. Hypocrates, Celsus en Galen. De vorm van cupping die hier toentertijd gebruikt werd, wordt ook wel Hijama (of wetcupping genoemt). Tegenwoordig is dry-cupping de meest gebruikte cupping methode.

Verschillende vormen van cupping

Er zijn verschillende soorten cupping behandelingen. De meest voorkomende zijn:

Wat is wetcupping? (Hijama)

Hijama is de arabische naam die veelal wordt gebruikt voor wetcupping. Bij wetcupping wordt er naast de creatie van een vacuüm op de huid van de patiënt ook bloed door de beschadigde huid afgenomen. Hijama kent veel meer gevaren dan dry-cupping aangezien de kans op infectie door de afname van bloed groter is.

Het doel van Hijama is het verwijderen van het geïnfecteerde bloed en door bepaalde voedingsstoffen weer ‘schoon’ bloed door het lichaam te laten aanmaken.

Wat is dry-cupping?

Dry-cupping is een traditionele vorm van cupping en waar je waarschijnlijk aan denkt bij het horen van het woord ‘cupping’. Hierbij wordt ook een vacuüm gecreëerd op de huid en dan kunnen er twee technieken worden toegepast. De cups blijven een periode van 15-30 minuten op een specifieke plek zitten. Of er wordt een cupping massage toegepast waarbij de cups worden bewogen over het lichaam om zo de bloedsomloop te stimuleren.

Deze vorm van cupping wordt ook wel dry-cupping genoemd omdat er géén bloed bij te pas komt.

Wat is transformational cupping?

Transformational cupping is een vorm van dry-cupping waarbij er naast de cupping massage ook gebruik wordt gemaakt van onder andere manuele therapie, voeding en het ontgiften van het lichaam. Er worden verschillende Westerse en Oosterse geneeswijzen gecombineerd om zo voor iedere klacht het gewenste resultaat te kunnen behalen. Deze methode is ontwikkeld door Kim Cupping.

Bij Transformational Cupping wordt de cup als tool gebruikt om de onder de huid liggende verklevingen los te trekken en zo de doorbloeding in het lichaam te stimuleren. Zo krijgt het lichaam de ruimte om zuurstofrijk bloed weer door het lichaam te laten stromen en wordt het zelfhelend vermogen geactiveerd.

Om Transformational Cupping te mogen gebruiken tijdens een behandeling dient hiervoor eerst de Transformational Cupping opleiding succesvol afgerond te zijn.

ZOEK JE EEN THERAPEUT?

Onze therapeuten staan op de Facilitatorspagina op de website.

Iedere therapeut heeft zijn of haar eigen specialisaties dus leg vooral je wensen voor en kijk of hij of zij aan jouw vraag voldoet.

THERAPEUT WORDEN?

Wil jij ook Transformational Cupping therapeut worden? En jezelf en anderen helpen aan een vrijer en gezonder lichaam? Dat kan!

Leuk als je DIT blog deelt

Heb je naar aanleiding van dit blog nog vragen, 

stuur ons een mailtje en we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.